Министерство на туризма: „Сурва“ в Перник е пример за обединение на хората чрез местните традиции

„Сурва“ в Перник е пример за обединяване на хората чрез местните традиции и Министерство на туризма подкрепя провеждането на тези фестивали. Това заяви заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева в отриването на дефилетата на фестивала „Сурва“. Зам.-министърът поздрави от името на министър Николина Ангелкова община Перник за подготовката и провеждането на международния фестивал на маскарадните игри.

Близо три десетилетия общината работи целеустремено не просто за организирането на фестивала, а също за превръщането му в един от символите на България. Тези усилия са и в подкрепа на Министерството на туризма да популяризираме страната като целогодишна туристическа дестинация и да разкриваме пред света огромното й културно-историческо богатство, заяви зам.-министърът.

 „Сурва“ се е утвърдил като едно от най-разпознаваемите, колоритни и въздействащи събития, което популяризира националната специфика и идентичност, наследството, традициите и постиженията в българската културна палитра. Той е част от световното нематериалното наследство на ЮНЕСКО и неслучайно е включен в представянето на страната ни по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз – 2018 г.

Мога да Ви уверя, че в лицето на Министерството  на туризма винаги ще откриете партньор за всички местни инициативи, подпомагащи напредъка на туризма в страната,каза зам.-министър Георгиева. И благодари на общината за ентусиазма и вдъхновението, с които го подготвя ежегодно.

Източник: Министерство на туризма

Дата: 27 януари 2018

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s