100% адреналин под Пирин

банскоСветовни търсачи на силни усещания идват за форума, посветен на екстремните спортове. Приключения, пътешествия и много адреналин със 120 филма от 30 държави на 5 континента са включени в програмата на „Банско филм фест“. 10 от най-елитните търсачи на силни усещания в света ще гостуват в най-добрия ни зимен курорт. Ще бъдат представени 12 изложби, ще има демонстрации, игри за децата, партита за възрастните. Най-големият екранен форум за екстремни спортове ще се проведе от 22 до 26 ноември в Банско. 17-ото издание е под почетния патронаж на министъра на туризма Николина Ангелкова. Публиката ще се наслади на изключителни кинозрелища – катерене, алпинизъм, фрийрайдинг, колоездене, каяк, гмуркане, сърф и други спиращи дъха преживявания. Над 15 презентации и уъркшопове ще бъдат изнесени от чуждестранни и български гости. Над 350 деца ще открият вселената на екстремните дейности. Всички прожекции и събития ще се случат в читалище „Никола Вапцаров“ и в кинозалата на Посетителския информационен център. Входът за зрителите е напълно свободен.
Сред звездите на тазгодишния фестивал е Сара Оутън от Великобритания – първата жена, направила околосветска обиколка само със силата на своите мускули чрез гребане, бягане, ходене и колоездене. Идва Герлинде Калтенбрунер от Австрия – първата жена, изкачила всичките 14 осемхилядника на Земята без употребата на кислород.
В Банско ще акостира и Малгожата Войтачка от Полша – пещернячка, мореплавателка, полярна пътешественичка, първата полякиня и шестата жена в света, стигнала сама до Южния полюс. Антоан Жирар от Франция е световен рекордьор по височина на полета с параплан, прелетял над осемхилядника Броуд пик (8047 м) в Каракорум. Компания ще им правят Ерик Макнейър-Лондри от Канада – властелин на световния рекорд за изминато разстояние с кайт и ски за 24 часа, водач на кучешки впрягове, полярен пътешественик, стигал два пъти до Южния полюс, прекосил Гренландия и пустинята Гоби, Петер Хабелер от Австрия – един от най-големите алпинисти в историята, партньор на Райнхолд Меснер, направил с него първото изкачване без кислород на Еверест. В Банско ще бъдат още Матео делла Бордела от Италия – един от най-добрите в света катерачи по големи стени, Пьотр Херцог от Полша – един от най-добрите планински бегачи в света, победител в най-престижни състезания, Лайла Уаши от Мароко – създател и организатор на някои от най-големите трейл маратони в Мароко и спортни събития, Насер Бен Абделжалил от Мароко – алпинист, мотивационен лектор, първият мароканец, изкачил Еверест.
Публиката ще се запознае и с най-големите постижения на българските алпинисти, пещерняци, пътешественици и търсачи на приключения през последната година, а едно от големите открития е на най-дълбоката пещера у нас -Колкина дупка.

ИЗТОЧНИК: Ежедневен информационен бюлетин на Министерството на туризма

ДАТА: 25.10.2017г.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s