12 винено-кулинарни дестинации рекламират България

винен туризъмБългария ще се рекламира пред чужденците с 12 винено-кулинарни дестинации в рамките на кампанията “Сподели България“. Проектът „Сподели България“, съвместна инициатива на Министерството на туризма и Министерството на земеделието, храните и горите, представиха министрите Николина Ангелкова и Румен Порожанов.
Проектът включва разработване и популяризиране на 12 нови туристически дестинации за винен и кулинарен туризъм в България. Той обединява усилията на 50 общини и обхваща 100 туристически обекта. Министър Порожанов пожела тези дестинации „от броя на месеците да достигнат до дните на месеца“.
Винените и кулинарните дестинации са важни не само за туризма, но и за българските производители. Те ще дадат възможност на уникалните български вина да достигнат до повече потребители, включително чужденци.
Земеделският министър подчерта още, че България е на осмо място в Европа по защитени продукти. На презантацията присъстваха представители на туристическия и земеделския бизнес, на общините, които се очаква да участват активно в дискусия за довършване на проекта. Неговите инициатори се надяват той да достигне реализацията си през 2018 год. Така изработената концепция ще допринесе за утвърждаване на България като дестинация за четири сезона. Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че дестинациите ще бъдат дигитализирани и включени в платформата „Аз обичам България”, която бе създадена миналата година и рекламира 100-те национални туристическа обекта.
Инициативата „Сподели България” има за цел развитие и популяризиране на т.нар. „бавен туризъм“ – неговата концепция е свързана със запазването на традициите и културата, като се набляга на местната храна, виното и обичаите, обясни Ангелкова.
По думите й у нас това е малко разпространен вид туризъм за разлика от някои европейски страни. „Обмисляме подготовката за спа дестинациите, които предстоят да бъдат разработени”, каза още министърът. По думите й за първите 8 месеца на годината имаме на 6,5 млн чуждестранни туристи, като ръстът спрямо миналата година е близо 8%.

ИЗТОЧНИК: Агенция „Монитор“
ДАТА:23.10.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s