Зам.-министър Ирена Георгиева: Пловдив прави много за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация

plovdivПловдив прави много за утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация – дестинация на четири сезона. Това каза пред журналисти заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева, която гостува в града за откриването на Деветата международна среща за туризъм, предаде репортер на Радио „Фокус”-Пловдив. „Устойчивият туризъм чрез култура и отдих, каквато е и темата на тази конференция, е в контекста на годината на устойчивия туризъм, така, както я обяви Световната организация по туризъм”, посочи Георгиева.
По думите й именно това е бъдещето – да се съчетават масовите форми на туризъм със специализираните, и Пловдив е доказателство и един от градовете, в които това много добре се случва. Зам.-министърът посочи за пример кулинарните, винените маршрути и културата. „Всичко това допълва и надгражда масовия туризъм, с който поне на този етап България е по-известна на света”, добави Георгиева. Тя заяви, че цифрите също показват, че Пловдив се справя добре, като за първите 8 месеца на годината резултатите сочат устойчив растеж спрямо миналата година – в Пловдив са посрещнати с 15% повече чужденци, нощувките са с 16% увеличени в сравнение с 2016 г.
Според Ирена Георгиева възможностите на града в последните години все по-пълно се реализират, а във връзка с предстоящата 2019 година, когато градът ще бъде Европейска столица на културата, тези възможности ще се разкриват още повече. „Градът стои много добре на туристическата карта на България и е на едно от челните места“, каза още Георгиева. „В Пловдив има добре развити специализирани форми на туризъм и това е перспективата и за останалите туристически дестинации у нас“, посочи също веднъж зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева.

ИЗТОЧНИК: Агенция „Фокус“
ДАТА: 06.10.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s