От догодина летим от Сарафово до още 10 града в Европа и Израел

burgasБургас ще се свърже по въздух с още 10 града в Европа и Израел от догодина. Това ще стане чрез нискотарифната авиокомпания Ryanair, която разкрива своя база на летище Сарафово и инвестира в нея 100 млн. долара и самолет „Боинг737“. Тя ще обслужва 10 нови маршрута до 6 държави – Милано в Италия, Тел Авив в Израел, Рига в Латвия, Братислава в Словакия, Мюнхен, Франкфурт и Дюселдорф в Германия, Варшава, Краков и Жешов в Полша.
Две от линиите ще се обслужват целогодишно два пъти седмично – до Мюнхен и Милано, а по останалите ще се лети от март до есента, което ще помогне за удължаване на туристическия сезон в града и региона. От Ryanair поеха ангажимента чрез новоразкритите маршрути да обслужват над 250 000 клиенти годишно, като за целта поддържат 200 работни места на летище Бургас.
„Това е исторически момент за нас. Най-големият въздушен превозвач в Европа стъпва сериозно в Бургас с целогодишна база. Изключително важно е това, че с новите маршрути и графици се удължава туристическият ни сезон. Досега всичко за Бургас приключваше с последния летен чартьр и оставаха само полетите до Москва и Лондон. Очертава се занапред да посрещаме доста повече туристи, от което ще имат полза всички – ресторанти, хотели, таксиметрови компании, туроператори, туристически обекти. Също толкова важно е разкриването на целогодишните линии, засега до Мюнхен и Милано. Надявам се в близко бъдеще те да се увеличат“, заяви кметът Димитър Николов пред главния търговски директор на Ryanair Дейвид ОБрайън и изпълнителния директор на летището Георги Чипилски.

ИЗТОЧНИК: в. Монитор, стр. 8
ДАТА: 26.09.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s