Качват Стария Несебър в модерна уеб платформа за пътешествия

несебърСтарият Несебър ще привлича туристи от Китай и Америка чрез модерна уеб платформа, съобщиха от морската община. Начинанието е част от проект, в който са подбрани 6 световни обекта, а селекцията е на Центъра за световно наследство към ЮНЕСКО и „Нешънъл Джиографик“. Другите исторически ценности освен единствения български град, които ще бъдат включени, са храмът на Асклепий в Епидавър и археологическите останки в Олимп, Гърция, старият град на о. Хвар, Хърватия, археологическият ансамбъл „Тарасо“ в Тарагона, Испания, и римският акведукт Пон дю Гар, Франция.
Уникалните места ще бъдат представени на удобна за използване уеб платформа като най-разпознаваемата в световен мащаб марка, свързана с пътувания и пътешествия. В новосъздадена интернет страница ще бъдат представени тематични маршрути със специално подбраните обекти от списъка на културното наследство на ЮНЕСКО.
Проектът ще фокусира вниманието на туриста върху 4 теми: „Древна Европа“, „Кралска Европа“, „Романтична Европа“ и „Европа под земята“. Старият Несебър е представен иновативно в раздел „Древна Европа“.

ИЗТОЧНИК: в. 24 часа, стр.12
ДАТА: 13.09.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s