Даниел Панов представи Велико Търново пред световна туристическа компания

търново.jpgКметът на Велико Търново Даниел Панов представи потенциала на старопрестолния град и региона пред световната туристическа компания Thomas Cook Group. Пред Питър Фанкхаузер -главен изпълнителен директор на реномирания туроператор, Даниел Панов направи презентация на старата столица и очерта перспективите и предпоставките за още по-силно развитие на културния туризъм.

Ръстът на немскоговорящи туристи във Велико Търново за първите седем месеца на тази година спрямо същия период на 2016 г. се е увеличил с десет процента, е посочил Панов. Престоят им продължава средно по два дни, с тенденция за увеличаване.

Интересът на гостите е провокиран от богатото историческо наследство и природни забележителности в региона, новите атракции и богатият културен календар.

Немски туристи са посетили летния оперен фестивал „Сцена на вековете“ и Международния фестивал за класическа музика „Arbanassi Summer Music“, които са носители на престижен европейски статут за 2017 и 2018 година.

В работната среща, организирана от министъра на туризма Николина Ангелкова, Даниел Панов е предложил осъвременяване на маршрутите на туроператорите и включване на новите туристически атракции.
Според него така уникалното българско културно-историческо наследство, природни забележителности, възможности за културен, балнео- и спа-туризъм ще бъдат още по-силно застъпени.

ИЗТОЧНИК: в. Капитал, стр. 80 ; http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/1643262

ДАТА: 01.09.2017г.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s