Несебър очаровал посланика на Южна Африка

несебърИзвънредният и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България Ванеса Калверт е очарована от Несебър и от начина, по който се управлява и рекламира.

Впечатленията си високопоставената дама е добила от няколко посещения в града на ЮНЕСКО и ги е сподели по време на работна среща със заместник-кметовете на общината – Виктор Борисов, Иван Гургов и Лазар Япаджиев.Съобщението е на пресцентъра на община Несебър.

Домакините, посрещнали Ванеса Калверт в представителната сграда на старото кметство, запознали я с историята на Несебър, опазването, съхранението и популяризирането на културното му наследство, както и със сложната симбиоза между живия град и историческата световна ценност. Акцент в разговора са били различните международни фестивали, организирани от местната власт, които не само спомагат за развитие на изкуството, културните връзки, приятелствата и обмяната на добри практики, но и прославят името на Несебър по света.

Посланик Калверт е уточнила, че конкретният повод за визитата й е тазгодишният XVII Фестивал на меда. Във форума Южна Африка е представена с щанд, на който промотира винопроизводството си. Екологичната и селскостопанска продукция намира широк отклик сред многобройните туристи и посланичката е изразила подкрепата си към такива форуми.

ИЗТОЧНИК: в. Телеграф, стр. 8
ДАТА: 31. 08. 2017

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s