„Царевград Търнов“ и Комисията за развитие на туризма в един от пекинските райони ще обменят туристи

Tzarevetz fortress at Veliko Turnovo, BulgariaСПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО ЩЕ ПОДПИШАТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ „ЦАРЕВГРАД ТЪРНОВ“ И КОМИСИЯТА за развитие на туризма в един от пекинските райони. Това ще стане през месец септември, когато делегация от Пекин ще посети старата столица, съобщи посланикът на Китай у нас Джан Хайджоу. Вчера той се срещна със зам.-кметовете на болярския град Снежана Данева и Георги Камарашев и се запозна на място с производствения процес в компаниите „Престиж“ и „Екстрапак“, а ден преди това дипломатът проучи възможности за инвестиции и в Горна Оряховица.
Старата столица, побратименият град Сиан и държавата Китай ще търсят възможности да развиват партньорството си в областта на туризма и икономиката. За целта туроператорите ще изготвят конкретни туристически маршрути и продукти, така че повече китайски туристи конкретно да идват в България и във Велико Търново. На междудържавно ниво двете правителства търсят възможности да има директни полети, което ще улесни комуникацията и обмена на туристи, съобщи още посланик Хайджоу. По думите му за миналата година пренебрежимо малко са били неговите сънародници, които са посетили България с цел туризъм. Това са около 20 000 души, като за сравнение китайците, излизали зад граница през 2016 г., са цели 122 милиона души, а само Европа е била посетена от 12 млн. китайски туристи. Към момента Китай е третият по големина търговски партньор на България извън Европейския съюз, стокообменът между двете държави за миналата година е под 2 млрд. долара, а китайските инвестиции в нашата държава са около 2 млрд. евро.

„Очакваме по-благоприятна бизнес среда и повече преференции за китайски инвестиции“, сподели още посланикът. По думите му, ако бъдат разработени иновативни туристически маршрути, ще се засили както обменът на посетители, така и на инвестиции.
В Горна Оряховица дипломатът бе посрещнат от зам.-кметовете Николай Георгиев и Йорданка Кушева. Негово превъзходителство прояви специален интерес към бившите военни поделения до летището, където предстои изграждане на нова индустриална зона.

ИЗТОЧНИК: zonaburgas.bg
ДАТА: 18. 08.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s