Наплив на туристи от Азия по Северното Черноморие

варнаОсвен традиционните туристи от Европа през този летен сезон има и много посетители от Азия във Варна, каза председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев. „Тази година се радваме на индийци, корейци дойдоха, както и един автобус с японци. Доста екзотични туристи започнаха да идват, които са чували много за България. Това са туристи, които обичат да променят дестинациите си, обичат да виждат нови места, на които не са ходили“, коментира той.
Ръст има на немския, френския, полския и чешкия пазар, допълни Косев. Засега се оправдават очакванията за силен туристически сезон въпреки лошите атмосферни условия в неговото начало, които са дали леко отражение според него.
Към момента всички хотели са над 90 % запълнени. Около 7-8% е ръстът на туристите засега, каза още председателят на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.
„Глад за квалифицирани кадри наистина има“, поясни Косев и допълни, че спасението този сезон е дошло от вноса на персонал от Украйна. Работи се обаче усилено за задържането на нашите кадри чрез увеличение на възнагражденията и подобряване на условията на труд, добави още той.

ИЗТОЧНИК: в. Добруджанска трибуна, Добрич, стр. 2
ДАТА: 24.07.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s