Паркът на миниатюрите – със знакови места от Европа

park-miniaturiОбщинският съвет в Бургас окончателно реши с какво да бъде изпълнен паркът на миниатюрите, замислен като една от новите атракции в града. От 5 предложения общинските съветници се спряха на него да бъдат изградени макети на забележителностите на Европа.

Предишните идеи бяха за миниаюри с българските светини, но Правец и Велико Търново вече реализираха подобни атракциони. После излязоха предложения фигурите да са забележителностите на целия Черноморски басейн, включващи Русия, Украйна, Грузия и Турция, или само на градовете по българското крайбрежие, но отпаднаха. Не получи одобрение и идеята на лидера на ВМРО Георги Дракалиев макетите да са от емблематични места на територията на Велика България. Така общинският съвет се спря на първоначалната си идея за миниатюри на европейските забележителности, която бе лансирана от Ангел Божидаров от НФСБ.
По предложение на лидера на СЕК Георги Манев съветниците обаче промениха мястото на атракциона. Вместо до парк Езеро край плажа той ще се простира в парка на комплекс „Славейков до новоизграждащия се спортен комплекс с голям плувен басейн.
„Мястото е много подходящо, наблизо е и автобусната спирка“, подкрепи идеята кметът Димитър Николов. Следващата задача е общината да измисли подходящо име на атракциона, за да се рекламира по-лесно пред туристите. После ще обяви обществена поръчка за избор на изпълнител.

ИЗТОЧНИК: в. Вяра, Благоевград, стр. 2
ДАТА: 26.07.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s