Третата в света ледена пързалка на топло море е в Кранево

лдена пързалкаЗакрита ледена пързалка с олимпийски размери на брега на Черно море беше открита в Кранево в края на миналата седмица. Тя е третата такава в света след тези в Сочи, на която се проведоха последните олимпийски игри, и в Дубай.

На уникалната за България и Европа придобивка вече тренират състезатели от различни страни. Част от нея е и зала за художествени тренировки. За обработката на леда е закупена „ролба“ на стойност над 200 000 евро. Тя е предпочетена заради работата й на ток, което е възможно най-щадящо за околната среда и природата. Топлият въздух, който се отделя при работата на климатичната система на пързалката се използва за подгряване на открития и закрит басейни с олимпийски размери, които са част от спортния комплекс. Той включва още терени за игра на различни спортове, както и специализиран фитнес-център, и отделение за рехабилитация на спортисти и гости. Част от 5-звездния хотел, на чиято територия е уникалното спортно съоръжение е обзаведена и оборудвана за деца. Специално за подрастващите ще бъде осигурен на място и лекарски екип с 24-часов режим на работа.  Инвестицията е на стойност над 50 млн. евро, а инвеститорът преди дни дари асфалтов път на стойност 400 000 евро на община Балчик. Туристическо-спортният комплекс осигурява трудова заетост на десетки българи.
Собствениците обещават време, в което достъп до ледената пързалка ще имат освен състезатели и гости на 5-звездния им хотел, и варненци, и добричлии. При наличие на интерес те биха могли да осигуряват и транспорт до пързалката. Амбицията им е туристическо-спортният комплекс да бъде полезен за обществото, като се превърне в място за отдих и спорт за представители на всички възрасти.

ИЗТОЧНИК: в. 24 часа, стр. 9
ДАТА: 18.07.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s