Възстановяват минералните бани в Провадия

chasovnikovata_kula_provadiqМинералните бани в Провадия ще бъдат възстановени, въпреки ниската активност на провелия се преди месец референдум. Това заяви областният управител на Варна Стоян Пасев по време на заседание на Регионалния съвет за развитие на Североизточния район.

До края на лятото трябва да бъдат гласувани промени в Закона за водите, които ще позволяват на общините да ползват ефективно термалните си води.
Солените минерални извори на територията на Провадия са едно от богатствата на града. В миналото там е имало изградени минерални бани, които са привличали туристи от страната и Европа. През май в града се проведе референдум за съживяването на балнеотуризма в града.
Почти всички провадийци, взели участие на референдума, казаха „да“ на възстановяването на баните. Това обаче е скъп проект, има и пречки в закона, обясни Стоян Пасев. До края на лятото трябва да се гласуват промените в закона, според които общините, които се намират в Североизточния район, да могат да ползват всяка една поотделно тези природни богатства, отбеляза още областният управител.
Той припомни и ангажимента, който третият кабинет Борисов пое в предизборната си кампания за изграждане на околовръстно трасе, което да осигури бърз и качествен транспорт на туристите към курортите, без да попадат в градския трафик. Идеята не е нова, но Пасев изрази надежда, че проектирането на трасето ще стане факт до началото на следващата година.

ИЗТОЧНИК: в. Строителство Имоти, стр. 21
ДАТА: 04.07.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s