Международен фолклорен фестивал „Сребърна пафта”

сребърна пафтаВ периода 27-30.07.2017 г., в гр. Кюстендил предстои откриването на Международен фолклорен фестивал (МФФ) „Сребърна пафта”. Място на провеждане на събитието е Площад „Велбъжд”, Арката.

Фестивалът е под патронажа на кмета на Община Кюстендил и Народно читалище „Пауталия-2008”. Събитието не е с конкурсен характер, а цели да запази българския фолклор, бит и култура.

МФФ „Сребърна пафта” се утвърждава като едно от важните събития в културния календар на Кюстендил и вече за поредна година всички посетители имат възможността да се докоснат до красотата и магията на фолклора на различните народи. Създаден с цел да запазва традиционната култура и образците на фолклора на балканските народи.

Фестивалът всяка година разширява своите граници и приема все повече и повече посланици на фолклора от различни точки на планетата. Ръководителите на фолклорни ансамбли, танцови колективи определят програмата си за участие с времетраене до 25 минути, клубове за фолклорни хора до 15 минути, народни хорове и индивидуални изпълнители до 10 минути, обичаи и обреди до 25 минути.

ИЗТОЧНИК: ОНЛАЙН БЮЛЕТИН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЕДЕН ДЕСТИНАЦИИ;  https://goo.gl/2HkHJL

ДАТА: 04.07.17г.

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s