Международен фолклорен фестивал „Сребърна пафта”

сребърна пафтаВ периода 27-30.07.2017 г., в гр. Кюстендил предстои откриването на Международен фолклорен фестивал (МФФ) „Сребърна пафта”. Място на провеждане на събитието е Площад „Велбъжд”, Арката.

Фестивалът е под патронажа на кмета на Община Кюстендил и Народно читалище „Пауталия-2008”. Събитието не е с конкурсен характер, а цели да запази българския фолклор, бит и култура.

МФФ „Сребърна пафта” се утвърждава като едно от важните събития в културния календар на Кюстендил и вече за поредна година всички посетители имат възможността да се докоснат до красотата и магията на фолклора на различните народи. Създаден с цел да запазва традиционната култура и образците на фолклора на балканските народи.

Фестивалът всяка година разширява своите граници и приема все повече и повече посланици на фолклора от различни точки на планетата. Ръководителите на фолклорни ансамбли, танцови колективи определят програмата си за участие с времетраене до 25 минути, клубове за фолклорни хора до 15 минути, народни хорове и индивидуални изпълнители до 10 минути, обичаи и обреди до 25 минути.

ИЗТОЧНИК: ОНЛАЙН БЮЛЕТИН ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЕДЕН ДЕСТИНАЦИИ;  https://goo.gl/2HkHJL

ДАТА: 04.07.17г.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s