Нов маршрут – по дирите на героите

калоферСъздаване на специален туристически маршрут „По дирите на нашите възрожденци“, който да обхваща подбалканските градчета, предложи на дискусията в Калофер проф. Николай Овчаров.

Големият археолог е съветник на министъра на културата Боил Банов. Идеята му бе подкрепена от всички участници във форума. Овчаров призова за възраждане на ученическите екскурзии по исторически маршрути.
„Страната ни има готови туристически маршрути и съдържание за цялата културна програма на европредседателството ни, ако държавата се обърне към това, което с вестник „Стандарт“ успяхме да направим заедно през последните повече от 7 години. Започнахме от нулата и дори от минусови стойности, но с възрожденски ентусиазъм разработихме маршрути на базата на даденостите и спецификата на регионите и продуктите“, каза проф. Овчаров. Ако държавата иска, може да вземе вече направеното, вместо чиновниците да откриват топлата вода, обясни българският Индиана Джоунс. Овчаров припомни, че страната ни има много голям потенциал за развитие на поклонническия туризъм. В района на Калофер също има много подходящи обекти за това.

ИЗТОЧНИК: в. Монитор, стр. 3
ДАТА: 28.06.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s