Минерална вода с роза хит сред китайците

rozaМинерална вода с роза е един от най-търсените продукти сред китайците. Това каза доц. Мариана Тиен, китаист към БАН след откриването на форума „По Западния път на коприната,,. Тя обясни, че България се представя с учениците им именно с българската роза от няколко поколения.

Според специалиста, за да привлечем туристи от Китай, е много важно да заложим на традиционните родни продукти. Освен розата, най-търсени са киселото мляко и виното. Важно е да има и турове, като към България се добавят Гърция или Румъния, или Турция.
Профилът на китайските туристи е коренно различен от европейците, обясни още Тиен. И поясни, че не се пекат, не се интересуват от СПА и уединение, а обичат много шумни места. Трябва да наблегнем на това, за да ги спечелим, категорична е тя. По думите й харесват 4-5-звездни хотели и най-често остават за около седмица.
Сред основните проблеми, за да се промотира страната, е, че нямаме сайт на китайски, липсват и екскурзоводи с техния език. Освен това платформите, през които се популяризира България, изобщо не се ползват там, обясни още експертът. Общи туристически пакети с държавите от Западния път на коприната са един от начините за привличане на китайците, в които се планира да участва България. Много са държавите, с които можем да реализираме общи туристически пакети и точно това е идеята на сътрудничеството в рамките на Световната организация по туризъм (COT), като акцентът е представянето на културно-историческите обекти по пътя, каза министърът на туризма Николина Ангелкова на форума. Тя посочи, че създаденият регистър на туристическите атракции и онлайн платформата „Аз обичам България“, която стартира със 100-те национални туристически обекта, отразява една част от инициативите, които следва да се реализират по Западния път на коприната.
А през миналата година китайските туристи в Европа са били близо 20 млн., прогнозите са през 2018 г. да има сериозен наплив, като бройката им може да достигне до 100 млн. Именно следващата година е посветена на отношенията Европейски съюз-Китай.

ИЗТОЧНИК: в. Стандарт, стр. 2,3
ДАТА: 28.06.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s