Теснолинейката вози безплатно на 1 юли за деня на СПА столицата на Балканите

CaptureЕмблематичните за СПА столицата на България и Балканите „Велинградски празници на културата-2017“ ще се проведат от 1 до 9 юли, съобщиха от общинската администрация. В рамките на 9-дневните тържества ще се отбележи и Денят на Велинград – 1 юли, за който теснолинейката ще вози безплатно пътници. Инициативите за пътуващото събитие „С малкия влак в Деня на Велинград“ е на
Гражданско сдружение „За теснолинейката“. Безплатният влак ще потегли от гара Септември в 8,30 часа и ще пристигне в 10 ч във Велинград, където пътниците ще бъдат посрещнати от танцьорите от местните клубове за народни танци „Росица“ и „Надежда“ и ще имат възможността да се хванат веднага на кръшно българско хоро.

Афишът на 45-ото издание на Велинградските празници на културата е богат, колоритен и наситен с изложби, пленери, театрални постановки, литературни вечери, парад, дефилета на духови и мажоретни състави, спортни турнири, улични танци, концерти на фолклорни състави, поп изпълнители и оперната прима Анета Барановска. Включени са още игри и забавления на минералния плаж, базар на занаятите, а художници ще рисуват тематични платна в центъра на курорта. По улиците на Велинград ще се вихрят грациозните танцьори от местния клуб по спортни танци „Импулс“ и тези от „Памбос денсинг център“ по време на специална латино вечер.

ИЗТОЧНИК: в. Труд, стр. 21
ДАТА: 21.06.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s