Заработи официално туристически район „Родопи“

родопи

Близо едногодишни целенасочени действия на Областна администрация -Смолян, общини и НПО от Пазарджишка, Хасковска и Смолянска област доведоха до успешен финал процеса по създаване на първата в България Организацията за управление на туристически район -„Родопи“.

Тя бе вписана в Регистъра на туристическите организации към Министерството на туризма със седалище в Смолян. Така за първи път в Родопите успешно завършиха посочените в Закона за туризма етапи по създаването на регионални териториални структури за управление на туризма в нашата страна, съобщи Георги Пампоров, изпълнителен директор на ОУТР „Родопи“. Учредената на 30 март т.г. в Смолян Организация за управление на туристически район „РОДОПИ“ прие и програма за 2017 г., която включва 22 дейности за популяризиране на туристическите възможности на Родопите.
Акцент ще бъдат създаването за първи път на общ Календар на туристическите събития и прояви за всички членове по цялата територия на планината, започване на дейностите по създаване на общо лого и слоган за района, изработване на обща интернет страница за презентация на туристическите атракции в планината, организиране на събития, привличащи посетители в Родопите, популяризиране на най-интересните туристически обекти на специализирани форуми в страната, подпомагане на туристическите информационни центрове в дестинациите на района.

ИЗТОЧНИК: в. Телеграф, стр. 9

ДАТА: 08.06.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s