Кувейтски шейх черпел със златни бижута в Златни Пясъци

h1В Златни пясъци са почивали най-известните гости на България по времето на социализма. В хотел „Чайка“ гостувал първият космонавт в света Юрий Гагарин. Ръководителят на Югославия маршал Йосиф Броз Тито отсядал в „Рубин“, а Армен Хачатурян в несъществуващия вече романтичен хотел „Одесос“ с арт атмосфера и резбовани балкони.

Сред ВИП гостите на Златни пясъци бил и кувейтски шейх, който пристигнал с огромната си фамилия и антураж в хотел „Интернационал“. Богаташът искал да инвестира милиони в курорта. Ръководството го чакало за среща, но той не пристигнал. Оказало се, че решил да се разходи само с шофьора си из Златни пясъци. След обиколката обаче решил, че мястото не е достатъчно луксозно за неговите вложения, а туристите не дотам богати. Затова и пропуснал разговора. Най-малката му дъщеря обаче се появила с проста найлонова торбичка в ръка. От нея започнала да вади златни бижута – пръстени, гривни, брошки и да ги раздава на абсолютно всеки, който е обслужвал семейството – от камериерка до директор, спомня си пикантната история Божидарка Балинова.
Друга богата гостенка на хотела – японката Масако Оя наела цял етаж само за себе си, своя секретар и личната асистентка. Общо взето ползвала една-единствена стая и имала само две изисквания. Всеки ден да пълнят ваната й с магарешко мляко и след
като изчистят стаята и оправят леглото й, да го посипват с розови цветове. Естествено камериерката се учудила на изискването й, но шефовете я убедили, че всъщност печели от тази ситуация, защото вместо да чисти цял етаж, просто ще подреди една стая и ще разпръска малко рози. Естествено останала доволна от бакшишите, които секретарят й раздавал, бъркайки в едно пригодено за целта куфарче.
Другото условие на Оя се оказало значително по-трудно за изпълнение, обяснява Балинова. Правили проучвания във варненски квартали, но така и не могли да намерят достатъчно количество магарешко мляко. Подменили го с друго, но японката не открила разликата по време на ежедневната си баня и останала доволна.

ИЗТОЧНИК: в. Телеграф, стр. 5

ДАТА: 07.06.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s