VI-ти панаир на туристическите анимации и забавления

кабилеЗа 6-ти път Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле“ ще бъде домакин на Панаира на туристическите анимации и забавления, който ще се проведе от 09.06-11.06.17г. Откриването ще е на 09.06.17г. от 18ч. и ще започне с парад на участниците и откриване на панаира на туристическите анимации и забавления в централните пешеходни зони на гр. Ямбол.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се потопят в античната и средновековната епоха. Да се докоснат до реплики на автентични оръжия, да пострелят с лък, да пояздят кон и да опитат различни антични храни и напитки. Освен траки и римляни, ще бъде представено готско въоръжение, както и моменти от живота на българските ни прадеди от средните векове. Сред останалите акценти са пресъздаването на Римски съд, Изпълнения на басни на Езоп и 7-ми подвиг на Херакъл, Пазар на роби, ритуали към Юпитер и Дионис.
Публиката може да участва и непосредствено във възстановките чрез специално подготвените за целта атракции като стрелба с лък, разходка с кон, анимациите за деца и др. Специален акцент са дегустации на храни и напитки, характерни за античната епоха. На пазара на занаятите пък всеки може да открие по нещо за себе си.
Групите участници и организатори са подготвили различни модули, които ще ви позволят да почувствате духа на „живата история“ и да се пренесете в славните време на археологическия резерват Кабиле. Към момента са заявили участие над 100 възстановчици. Освен от Ямбол, ще се включат ре-енактори от цялата страна, сред тях са клубовете „Крумъ Страшний“ – Шумен, „Dux Anticae“ – гр. Свищов, „Крепост Туида“ – Сливен, „Мос Майорум Улпие Сердице“ – гр. София. Впечатляващият брой на участниците и богатата програма предвещава това да са едни от най-мащабните исторически възстановки, правени някога в страната.
Посетителите на събитието ще имат възможност да се потопят в античната и средновековната епохи.

ИЗТОЧНИК: http://calendar.badamba.info/events/216/1496955600.html

http://radio999bg.com/?id=27332

ДАТА: 05.06.17г.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s