Откриха предсрочно сезона заради наплива от туристи

img4Плажовете в Слънчев бряг и Несебър са препълнени с народ. Напливът на летовници принуди концесионерите да заработят предсрочно.

Най-много плажуващи има на Северната ивица в Слънчев бряг. Там вече има и спасители, въпреки че плажът ще бъде официално открит на 1-ви юни. Оказа се, че морските гардове са по вишките още от преди две седмици. „Извикахме спасителите на работа от 15-ти май, защото има много туристи по плажа и е задължително да се осигури безопасността им“, обясниха от стопанисващата фирма „Булимпекс“ АД. На практика Северният плаж в Слънчев бряг не само че е готов за сезона, но и работи на пълни обороти. По цялата ивица са поставени чадъри и шезлонги, пясъкът е обезпаразитен и почистен. По 8 лева броят летовниците за чадър и шезлонг, което с два лева по-евтино от миналата година. За безопасността на плажуващите са осигурени 22 поста с по двама спасители. На ивицата е изграден медицински пункт с мобилен реанимационен екип и линейка. Свободната зона е повече от 50%.
Коренно различна е ситуацията в община Бургас, където 15 плажа остават неохраняеми. Сред тях са четирите ивици в Capaфово и Северният плаж в Бургас. Само преди ден стана ясно, че столичната „Съмър Инвест“ е спечелила търга за Северния плаж. Процедурата обаче не е финализирана, тъй като не е ясно дали фирмата ще плати тръжната цена и дали няма да има обжалване. Дотогава бургаският плаж остава непочистен и неохраняем.

ИЗТОЧНИК: в. Телеграф, стр. 15

ДАТА: 31.05.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s