Хотел Маринела във Форбс.Престижното издание обяви София за дигиталната столица на Европа

дПрестижното издание Форбс (Forbes) публикува статия за тазгодишния фестивал Webit, основан от Пламен Русев.

В публикацията се посочва, че София е новата дигитална столица на Европа. Причината за това е продиктувана до голяма степен от бързоразвиващия се технологичен сектор в българската столица, които някои наричат „скрития шампион на Европа по стартиращи компании“.

В статията се подчертава, че за извоюването на тази слава на София голям принос имат IT компании, като Telerik, VRay и Tickey. За това допринася и включването на столицата в класацията на десетте най-добри града за основаване на старт-ъп фирми на Училището по бизнес и мениджмънт в Брайтън.

Това, което прави България толкова атрактивна за компаниите от IT сектора е ниската ставка на данъка върху дохода, която е в размер на 10%, пише още Форбс и допълва, че от друга страна, обаче, чуждестранните инвеститори са притеснени от имиджа на страната ни във финансовата сфера, като я свързват най-вече с корупция. За своята статия за отразяване на фестивала в София от Форбс са избрали красива панорамна снимка на столицата ни, с извисяващата се сграда на хотел Маринела на фона на Витоша.

През последните години България, и в частност София, се превръщат в привлекателно място за чужди инвестиции, а напредъкът в технологиите все по-често дава възможност на страната ни да влезе на страниците на световните издания.

Виртуална разходка из историята на града

Това лято всеки желаещ да види София от друг ъгъл и да надникне в най-интересните кътчета на града, може да се включи в Е-София – интерактивен проект на образователната онлайн платформа Прознание, реализиран с подкрепата на Столичната община. Курсът е безплатен и ще включва 16 сесии, посветени на различни исторически периоди, през които преминава София, достигайки до познатия облик.

Първата сесия ще бъде днес. Единственото, което желаещите трябва да направят е да се запишат предварително в официалната страница на платформата. До 15 октомври ще се проведат общо 96 онлайн семинара по 16 теми, свързани с развитието, културното наследство, видните личности и забележителностите на София.

ИЗТОЧНИК: в. 19 минути, стр. 6

ДАТА: 02.05.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s