Фестивал вино и храна – Варна – 21-23 април 2017 г.

image_6508„Виното прави всяко меню специално, всяка маса по-елегантна и всеки ден по- цивилизован“ – Андре Симон

Българската асоциация на сомелиерите и виноценителите и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община Варна и всички регионални туристически браншови организации на хотелиерите и туроператорите кани всички ценители на виното и качествената храна на петото издание на фестивала „Вино и храна“ във Варна между 21 и 23 април 2017 г.

Всички любители на кулинарното изкуство могат да се включат в програмата и да научат как да приготвят вкусни изкушения. Един от интересните семинари е на тема „Българската традиционна кухня – храната на столетниците“. Успешната комбинация на подходящото вино с определени храни води до по- наситеното усещане на вкусовите характеристики на ястията, респективно великолепният вкус на вълшебния еликсир може да се прояви с пълна сила при правилен подбор на конкретни храни.

Кулинарни предизвикателства и семинари за здравословното хранене на българина през вековете.На изложението топ шеф-готвачи и интересни лектори ще ни предизвикат като участват с повече от 45 изби от цяла България. Във фестивала ще се включат също вносители на вина от света и производители на регионални храни. Над 350 български, френски, италиански, южноафрикански и други специално подбрани за изложението вина, специално подбрана селекция от висококачествена серия уиски, ще могат да дегустират посетителите на мероприятието.

Любителите на хубавите храни и напитки ще бъдат предизвикани със суджуци и луканки от Балкана, сирена с трюфел, изпечен на място домашен хляб и още много продукти.

Малка част от менюто в зона „Ресторант“ включва фарс от глиган с трюфел, парфе от шоколад с теменужки, домашен хляб от 100% био лимец с домашен квас.

Изложението ще предлага и „зона на открито“ – бургер приготвен на Big Green Egg BBQ и селекция от крафт бири.

ИЗТОЧНИК: Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители

ДАТА: 19.04.2017

http://www.winefoodfestival.eu http://bhra-bg.org/index.php?dejstvie=novina&id_novina=1774

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s