Круизи от Сочи до Бургас през лятото

Freedom_Evropa_2017kruizРуснаци включват града като спирка на път за Истанбул Круизна линия Сочи-Бургас може да тръгне от това лято. Тя ще се обслужва от лайнера „Княз Владимир“, който ще спира и на бургаското пристанище на път за Истанбул, съобщиха от порта. Круизният кораб е с капацитет да превозва 1000 души на борда си.

„В постоянен контакт сме с пристанищните власти в Сочи и сме готови да бъдем част от новия круизен маршрут в Черно море“, заяви изпълнителният шеф на порт Бургас Диян Димов.

Руснаците информирали българското Министерство на туризма за желанието си да включат Бургас и вече набирали екипаж. Първите рейсове били планирани през май. Имало вероятност Бургас да стане круизна спирка на „Княз Владимир“ това лято. Първоначално от ДП „Росморпорт“, която ще експлоатира кораба, имали намерение да открият редовна линия по маршрута Сочи – Ялта, а впоследствие и до Истанбул. В края на седмицата на Морската гара в Бургас се чака първият за сезона пасажерски кораб. Това е 222-метровият италиански „Коста Нео романтика“, който вози предимно французи.

Нов круизен оператор – „Мано меритайм“, е изявил желание да включи Бургас в маршрута си с кораб „Голдън Ирис“, допълни Димов.

От този сезон общинският катамаран „Света Анастасия“ ще тръгва за острова от обновената „Магазия 1“. Тя се очертава като най-оживената част от зоната за обществен достъп в пристанището и освен като транспортен и развлекателен център ще работи и като експозиционен.

ИЗТОЧНИК: в. 24 часа, стр. 21

ДАТА: 18.04.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s