Трима варненци създават туристически наръчник за смартфон

maps_98635967356-550x348Трима варненци създават туристически наръчник за смартфон, използвайки една от най-напредничавите технологии за свързване – бийкъни. Апликацията е безплатна и стъпи на пазара тъкмо когато във Варна започнаха да пристигат първите туристи.

Репортер: Приложението представя по забавен начин на английски език най- интересните места по Черноморието. Всеки, който е инсталирал апликацията на смартфон или таблет, получава известие – снимка, координати и кратко описание на даден обект, когато минава на 100 метра от него.

Иван Димитров: Това, което внасяме, е със сигурност едно по-ясно представяне на малките обекти, които ги няма никъде.

Репортер: Чилиецът Даниел Монтиглио отговаря за представянето на туристическите обекти в приложението по интересен и грабващ начин.

Даниел Монтиглио: Това, което на мен ми е интересно, мисля че може и за други туристи да е интересно.

Репортер: Апликацията използва и уникална за страната технология – бийкъни. Разработени преди няколко години те вече се използват за лесна и точна навигация в Съединените щати. Закупуването им обаче е твърде скъпо. Затова екипът започва да ги произвежда.

Юлиян Сапунджиев: Тази технология позволява нискоенергийна свързаност на телефона с мястото наоколо като единствен вариант, който няма да изтощава батерията на телефона и в същото време винаги, когато сме близо до дадено място, ще получим нужната информация.

Репортер: Екипът вече е поставил своите бийкъни на летищата във Варна и Бургас, както и на много ключови места в региона. До момента в приложението присъстват над 40 обекта от Варна като съвсем скоро към тях ще се присъединят повече от 250 хотели, заведения, музеи и местни бизнеси.

ИЗТОЧНИК: БНТ, новини в 18.00 часа , 18:41

ДАТА: 10.04.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s