Круизите по Дунав стават хит

dt_7908151074052266Туристическите пътувания с кораб по река Дунав остават хит и през новия сезон. Първият кораб, който акостира на 22 март във Видин, откри новия туристически сезон. Според предварителните заявки през тази пролет и лято на видинското пристанище ще акостират 192 круизни кораба, представлявани от няколко туроператорски фирми.

Данните сочат, че през последните години круизните туристи у нас се увеличават. На пристанище Видин през миналия туристически сезон са акостирали 181 туристически кораба средно с по 150 пасажери.

Очакванията на бранша за новия сезон, който ще завърши в средата на ноември, е туристите да надхвърлят 30 хиляди.

Речните круизни кораби по река Дунав са сред луксозните плавателни съдове, плаващи по реката, и са основно под швейцарски, германски и канадски флаг. Чуждите туристи са от всички континенти – най-много са американците, японците, все повече расте броят и на европейците. Според стюардите и гидовете на круизни кораби България е атрактивна за чуждите гости с възможностите за религиозен и културен туризъм. Има заявен силен интерес и към посещения на исторически обекти в страната.

Туристите обаче се оплакват от липсата на удобства на пристанищата и подстъпите към градските части, от липсата на бюра за обмяна на валута и на банкомати в района на крепостта „Баба Вида“, „Калето“ и другите обекти, както и от липсата на информация на подходящ език.

ИЗТОЧНИК: Строителство Имоти, стр. 12,13

ДАТА: 11.04.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s