Община Своге стартира първата инициатива за представяне на възможностите за приключенски и екстремен туризъм

e114b70e63f4e74d273ffbd58f22903a През изминалата седмица общинското ръководство стартира успешно инициативата „Своге – Царството на приключенския и екстремния туризъм“. На 1 април по покана на кмета на общината Емил Иванов над двадесет журналисти от национални медии посетиха Своге и се спуснаха в пещерата „Темната дупка“, след което се разходиха из легендарната Вазова екопътека. Там имаха възможност да се насладят на уникални природни гледки и красоти.

Мероприятието е плод на неуморните усилия и съвместна работа на общинското ръководство и екип от съмишленици в лицето на зам.-кмета Нина Копринджий ска, световноизвестния Иван Кристоф – Човека-паяк, Цветан Такев – председател на клуб „Велокрация“, Владимир Ангелков експерт по туризъм, Цветослава Петкова – директор на Дирекция „Европейски програми и проекти“.

Инициативата се проведе в сътрудничество с клуб „Хелектит“, клуб „Под Ръбъ“, клуб „Велокрация“, Клуб „Еделвайс“, без които нямаше да бъде възможно да се реализират поредицата от участия, събития и технически демонстрации. Зам.- кметовете на общината инж. Валентин Михайлов и Нина Копринджийска не само присъсътваха на мероприятието, но и дори се спуснаха в легендарната пещера.

Специално за общината и възможностите, които предлага за туризъм,националната телевизия „БиТиВи“ засне филм. Кампанията бе подкрепена и от Радио FM+, Българско национално радио, телевизия „Евроком“, Нова Телевизия, вестник .Дневник“.

Успешната координация и безпрецедентното обединение на усилията между общината, местната общност, организациите, работещи в сферата на пещерното дело, велопреходите, рафтинга и скално катерене при заснемането на телевизионните продукции и участия в радиопредавания за популяризирането на възможностите за туризъм в община Своге, положиха основите на едно искрено приятелство и дългосрочно сътрудничеството.

ИЗТОЧНИК: в. Софийски вестник

ДАТА: стр. 6

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s