Вагнер влиза в пещерата Магура.“Опера на върховете“ за втори път на Белоградчишките скали

belogradchik_vertikal_diplian_bg_eng_2-0Летният фестивал „Опера на върховете Белоградчишки скали 2017“ за втора поредна година ще привлече интереса на туристи и ценители от България и съседните страни към магията на оперното и балетното изкуство. Пет оперни и четири балетни заглавия, както и пещерната фестивална импресия „Вагнер Магура. Богове, великани, джуджета, валкюри“ ще завладеят въображението и сетивата на любопитните зрители от 21 юли до 5 август. Огромният успех на първото издание на фестивала през миналата година и желанието на хората от този регион да имат възможността да преживеят неповторими мигове край природния феномен Белоградчишки скали са вдъхновение за богатата фестивална програма. Тя включва оперите „Набуко“ от Верди, „Лакме“ от Делиб, „Тоска“ и „Мадам Бътерфлай“ от Пучини и „Пепеляшка“ от Росини. Балетната програма предлага не по-малки изкушения – хитовият спектакъл „Зорба гъркът“; по музика на Микис Теодоракис и хореография на Лорка Масине, едноактните балети „Кармен“ по музика на Бизе- Шчедрин и „Рапсодия в синьо“ от Гершуин, както и класическата творба „Дон Кихот“ по музика на Лудвиг Минкус.

С особено нетърпение се очакват новите представления на предизвикалата фурор през миналото лято пещерна фестивална импресия в три части „Вагнер Магура“. Сред естествената красота на природния феномен пещерата Магура богове, великани, джуджета и валкюри предлагат неповторимо изживяване на почитателите на операта с музиката на Рихард Вагнер. След края на магичния пърформанс ще има дегустация на регионални вина от едноименната винарска изба.

Билетите за фестивала вече са в продажба на цени 30-80 лв. за оперните и 20-60 лв. за балетните представления. Билетите за пърформанса в пещерата Магура са по 80 лв.

ИЗТОЧНИК: в. Монитор, стр. 23

ДАТА: 05.04.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s