Странджа – пълна с гости за Великден

DSC_0618-950Туристи посещават светилища и природни забележителности Местата за настаняване в Странджа са резервирани на сто процента за предстоящите Великденски празници. Хубавото не е само това, а и заявените от сега посещения със специален водач на природни забележителности като Мишкова нива, Камъка или пещерата на света Марина край Сливарово.

„В Общината се обаждат по-скоро за посещения на туристически обекти. Имаме доста заявки и съответно хората питат и за нощувка. Често гражданите споделят пред нас, че е много трудно да си намерят къде да преспят, тъй като къщите за гости са вече заети“, каза зам.-кметът Веска Тодорова.

По неофициална информация из Странджа се чува, че особено по-големите места за настаняване ще бъдат отново заети. Собствениците им очакват нова вълна около стотина души командировани по границата. И те предпочитат да си запълнят базите не само за празника, а в по-дългосрочен план, затова и не поемат ангажимент с предварителни резервации.

Миналата година категорично местата за настаняване бяха пълни с гранични полицаи, докато в момента не са толкова много командированите. По думите на Тодорова голяма част от хората използват, че се събират повече почивни дни и си организират пътувания из Странджа. От предварителните заявки за водач става ясно, че идват групи от Варна и Търговище, както и от други части на страната.

Зам.-кметът открехва завесата за посещенията, като подчертава, че много туристи идват от Варна, за да се насладят на приказните тайнства на Странджа.

От години идвали и големи групи от последователите на Дънов, но не точно по празниците. Те посещавали обекти като соларните кръгове на Камъка, на Мишкова нива. „Те не правят нещо като паневритмията в Рила, защото при нас не е подходящо, но се събират, правят молитви“, обяснява Тодорова и допълва, че и туристически дружества също организират групи за посещения в Малкотърновско.

В Царево, където голяма част от хотелите са отворили врати по-рано, също са заети. „За Великден са направени резервации и хотелите, които работят, са вече заети. Правят се резервации и за следващия празник – Гергьовден. При нас първите гости по тези празници са българи“, коментира Пламена Тодорова от Общината.

ИЗТОЧНИК: в. Черноморски фар, Бургас, стр. 2

ДАТА: 30.03.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s