144 американци откриха круизния сезон в Русе

5394914144 американски туристи откриха вчера на понтон №8 круизния сезон в Русе. Гостите пристигнаха с красивия пасажер под швейцарски флаг „Ривър Адажио“, с който плават от Будапеща към живописната делта на Дунав. По традиция първите чуждестранни туристи бяха посрещнати с изпълнения на Биг Бенд Русе. Повечето от нас са организирали круиза си по реката още преди една година. Пътуваме семейно и с приятели it ми е интересно да научим повече за Източна Европа и по-специално за историята на България, разказаха американците. След закуска в Русе те заминаха на еднодневна обиколка във Велико Търново и околностите.

„Тази година, ако имаме добър сезон и нямаме проблеми с нивата на водата, очакваме около 110 кораба да слязат само на нашия понтон в Русе. Ниските нива на реката наистина са голям проблем, защото се образуват прагове, особено при Белене и това обърква корабоплаването и страда нашият бранш“, коментираха от „Дунав турс“. Другият сериозен проблем на туристическия бизнес по реката е липсата на инфраструктура, обезопасени обекти и липсата на тоалетни.

Въпреки това круизният туризъм бележи наизменен ръст през последните 17 години. През 2000 година в Русе са спрели стотина от плаващите по реката луксозни хотели, докато миналата година броят им беше 342 с 41 290 туристи на борда, главно от Германия и САЩ.

ИЗТОЧНИК: в. Утро, Русе – стр. 2

ДАТА: 24.03.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s