Пловдив с две номинации в конкурса „Чети и пътувай“

large_882ec791e3432d7f10d4f54a53c8be0bf0ffd412Община Пловдив получи две номинации в петото издание на националния конкурс „Read & Travel“ (Чети и пътувай). Той ще се проведе по време на XIV Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново от 6 до 8 април. И двете подадени кандидатури от Пловдив са в категорията „Най-ефективни рубрики и публикации“.

Първата от номинациите е видеоотразяване на Международната среща за туризъм – 2016 -община Пловдив“ . Клипът представя едно от ключовите събития в туристическия бранш за Пловдив. Срещата се организира ежегодно от община Пловдив чрез ОП „Туризъм“ – Пловдив в сътрудничество с Министерство на туризма, частни компании, местни и национални власти. Досега срещата е привлякла повече от 700 туроператори и журналисти от цял свят, които я описват като успешна и криеща голям потенциал за представянето и развитието на Пловдив като водеща дестинация за културен, винен, религиозен, събитиен, шопинг, уикенд и други видове туризъм.

Пловдив се състезава в същата категория и с публикациите на журналисти от Международна асоциация на журналистите и писателите в областта на туризма FIJET. Напомняме, че престоят им в град Пловдив през септември бе свързан с церемонията по връчване на наградата „Златна ябълка“ – едно от най-престижните отличия в туристическия бранш, което се връчва ежегодно на определена дестинация, браншова организация и др. Наградата е за постижения в областта на туризма и е „своеобразен туристически Оскар“.

Наградите в отделните категории ще бъдат връчени на заключителната официална вечер на изложението във Велико Търново.

ИЗТОЧНИК: в. Марица, Пловдив – стр. 8

ДАТА: 23.03.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s