Ремонтират пречиствателната станция на Златните за 37 млн. лв.

Golden-Sands-ResortРемонтът на пречиствателната станция на „Златни пясъци“ за 37,1 млн. лв. може да приключи до началото на лятото на 2019 г. Това каза днес кметът на Варна Иван Портних пред журналисти при представянето на проекта в общината, цитиран от БТА.

Той припомни, че заради опазването на морето през 2014 г. е осъществено дълбоководно заустване на отпадните води в комплекса. Реализацията на настоящия проект ще гарантира подобряването на условията за развитие на туристическия сектор и намаляването на замърсяването в Черно море, посочи кметът.

Финансирането за строителните дейности е осигурено по оперативната програма „Околна среда“. Разширяването на станцията ще позволи капацитетът й да достигне до 72 хил. души през лятото и 18 хил. през зимата. В момента пречиствателната станция в комплекса може да обслужва около 20 хил. жители. Съоръжението ще пречиства отпадните води включително от азот и фосфор.

В рамките на проекта ще бъде рехабилитирана и разширена и канализационната мрежа в местността Ален мак, допълни Портних. Предвидено е изграждане на четири главни битови канализационни клона. Общата дължина на мрежата, която ще бъде изградена и реконструирана, е приблизително 5 км.

ИЗТОЧНИК: в. Монитор – стр. 10

ДАТА: 23.03.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s