Ремонтират пречиствателната станция на Златните за 37 млн. лв.

Golden-Sands-ResortРемонтът на пречиствателната станция на „Златни пясъци“ за 37,1 млн. лв. може да приключи до началото на лятото на 2019 г. Това каза днес кметът на Варна Иван Портних пред журналисти при представянето на проекта в общината, цитиран от БТА.

Той припомни, че заради опазването на морето през 2014 г. е осъществено дълбоководно заустване на отпадните води в комплекса. Реализацията на настоящия проект ще гарантира подобряването на условията за развитие на туристическия сектор и намаляването на замърсяването в Черно море, посочи кметът.

Финансирането за строителните дейности е осигурено по оперативната програма „Околна среда“. Разширяването на станцията ще позволи капацитетът й да достигне до 72 хил. души през лятото и 18 хил. през зимата. В момента пречиствателната станция в комплекса може да обслужва около 20 хил. жители. Съоръжението ще пречиства отпадните води включително от азот и фосфор.

В рамките на проекта ще бъде рехабилитирана и разширена и канализационната мрежа в местността Ален мак, допълни Портних. Предвидено е изграждане на четири главни битови канализационни клона. Общата дължина на мрежата, която ще бъде изградена и реконструирана, е приблизително 5 км.

ИЗТОЧНИК: в. Монитор – стр. 10

ДАТА: 23.03.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s