30 млн. евро ще донесе концертът „Варна бийч“

MTV-presents-Varna-Beach_1Той ще бъде излъчен по цял свят на 15 юли.“Варна чака да бъде показана на света, винаги съм искал да направя нещо голямо в България.“ Така описва избора си на града Робърт Куърк, президент на „Рогу медиа“. Той е двигателят на едно от най-големите шоута на MTV, което ще се проведе през тази година.

„На живо от Варна“ – така ще започне големият концерт „Варна бийч“, който ще бъде излъчен по цял свят и ще се проведе на 15 юли. В него ще вземат участие 10 световноизвестни изпълнители, както и звезди от родната сцена. Очаква се шоуто да привлече 40 000 души, половината от които – чужденци, и да донесе над 30 млн. евро приходи за Варна и бизнеса.

Предишният концерт – в Манчестър, е донесъл на града над 15 млн. евро. Очакванията на организаторите са приходите във Варна да бъдат повече, защото събитието е много по-голямо и в резултат на това ще има повече международни туристи, които ще дойдат в града. Вече има заявки на големи групи млади хора от Германия, Великобритания, Румъния, Австрия, Швейцария. „За мен това начинание става наистина специално, когато дойдете на място като Варна. Това е нещо, с което хората в България могат да се гордеят. Преговорите продължиха повече от 2 г. Тайно идвах на мисии под прикритие, разговарях с общински съветници, туристически бордове“, каза Робърт Куърк.

ИЗТОЧНИК: в. 24 часа – стр. 23

ДАТА: 21.03.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s