„Дунав турс“ започва сезона с родопска гайда и англичани

dt_521781871075942Корабите на фирмата обновени съобразно последните тенденции в круизния туризъм, напливът от британци наложил промени както в менютата, така и в анимационните програма.

Родопска гайда ще огласи днес пристанището в германския град Пасау. Така ще бъде дадено началото на туристическия сезон за русенската фирма „Дунав турс“ АД. Част от екипажа на моторен кораб „Ариана“ ще бъде с народни носии и ще посрещне първите пасажери на борда. С английски туристи корабът ще вдигне котва и ще поеме курс към Будапеща.

„Започваме оптимистично сезона, с много добро стиковане между нас и чартьорите на нашите кораби. Ще имаме доста английски туристи, което наложи и промяна както в менютата, така и в анимационните ни програми. Стремим се да се съобразяваме с вкусовете на нашите гости, с чувството им за хумор, с желанията им за развлечения на борда. Винаги сме знаели, че ако бъдем гъвкави в този бизнес, само така ще устоим на конкуренцията в този бранш“, каза Катя Стоянова, изпълнителен директор на „Дунав турс“ АД.

С изцяло нова визия е и моторен кораб „Елегант Лейди“. През зимния сезон той бе изцяло реновиран, съобразно последните тенденции в круизния туризъм. Кабините на горните палуби са с френски прозорци, с нов интериор е ресторантът, лоби барът и рецепцията. На останалите кораби също е направен ремонт и промени в интериора. Това ни даде шанс един от големите немски туроператори да предпочете пасажера ни „Хайнрих Хайне“ за своето традиционно фирмено парти в края на месеца, коментират от фирмата.

През този туристически сезон са предвидени вечери, посветени на българското вино и кухня. Гостите ще имат възможност да дегустират наши вина от различни региони, както и да се запознаят с характерните носии и танци. А в края на сезона от 29 октомври до 4 ноември ще бъде организиран круиз изцяло за български гости от Виена през Будапеща, Братислава, Мелк, Пасау и обратно във Виена.

ИЗТОЧНИК: в. Бряг, Русе – стр. 4

ДАТА: 18.03.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s