Втори сме в Европа по ръст на авиопътници

самолет-1Бумът на евтините авиопревозвачи в България изведе страната ни като най-бързо развиващ се авиопазар в Югоизточна Европа и втора в Европа след Исландия. Това показват данни в доклад за ниско-тарифните компании в Югоизточна Европа през 2017 г. на See News.

Летище София е обслужило 4,980 млн. пътници през 2016 г., с 22% повече от 2015 г. Пътниците по международни линии са нараснали с 24%. Пет авиокомпании – „България ер“, Ryanair, Wizz Air, Lufthansa и Austrian Airlines, превозват над 70% от пътниците от летище София.

Все още водеща с 122 полета от София е „България ер“, следвана от Wizz Air. С нея са летели 80000 души по-малко отколкото през 2015 г. През 2016 г. на пазара в София се появи Ryanair. През септември 2016 г. тя обяви целта си да вземе 25% от българския пазар през 2017 г. Бумът на евтините полети, особено в Румъния и България, е в тясна връзка с ръста на международния туризъм. По данни на българското Министерство на финансите повече от 56% от чуждестранните туристи пристигнали с евтини полети.

ИЗТОЧНИК: в. 24 часа – стр. 12

ДАТА: 22.03.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s