Мобилно приложение ще ни развежда из двореца в Балчик – 258 000 са посетили комплекса през 2016 г.

980x551_1489650510Апликация за смартфони ще предоставя на туристите пълната информация за всички обекти и услуги в двореца в Балчик.

„Държавен културен институт – Културен център „Двореца” сключи договор за пилотно въвеждане на територията на комплекса на една иновация в електрониката“, съобщи директорът на ДКИ-КЦ „Двореца” Жени Михайлова, информира dariknews.bg.

Посетителят ще получи приложението на мобилния си телефон веднага, щом стъпи на територията на двореца. От него той ще разбере къде точно се намира, какви са сградите и артефактите около него, какви услуги може да ползва.

Апликацията е уникална от техническа гледна точка и е разработена от екип от програмисти. Пилотно тя ще се изпробва в двореца в Балчик, а след това е планирано такава да има още на летището във Варна и на едно от голф игрищата в региона. „2016 година е била най-успешна за Културен център „Двореца”. Реализирани са 1,5 млн. лева приходи (след облагане_, като по този показател дворецът е на едно от първите места като вносител в държавния бюджет на Министерството на културата. 258 000 души са посетили комплекса през 2016 г.“, коментира Жени Михайлова.

ИЗТОЧНИК: Нова телевизия

ДАТА: 16.03.2017

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s