Созопол се представя на туристическото изложение MITT 2017 в Москва

img5„Много хора ще ви кажат, че Созопол ги привлича неудържимо и видели го един път, те всяка година се връщат и откриват нови и нови богатства в него. Всеки разказ за Созопол е само песъчинка от емоции и впечатления, които древния град подарява на своите гости. За да гребете с пълни шепи от величието и великолепието на Созопол, елате и се потопете в морето от емоции и незабравими преживявания“. Така Созопол презентира възможностите за туризъм на международната туристическа борса в Москва. За дванадесета поредна година България се включи в Международното туристическо изложение MITT, което се провежда в Москва, Русия от 14 до 16 март 2017 г.

Страната участва с национален щанд от 356 кв.м, организиран от Министерството на туризма. Водещият слоган за дестинацията е „България – открий и сподели“, а фокусът е върху масовите и специализираните продукти -летен и културен туризъм, балнео-, СПА и уелнес, организиран детски и младежки туризъм и др.

В рамките на националното участие се презентират традиционните и нови туристически продукти, които се предлагат на руския пазар с цел укрепване и разширяване позициите на България като туристическа дестинация. На щанда са представени общините Варна, Бургас, Несебър, Созопол и български туроператори, работещи на руския пазар.

Созопол презентира исторически и културен туризъм, морски атракции и фестивален туризъм. Руските туроператори традиционно проявяват интерес към фестивалите на Созопол в рамките на т.нар. детски лагери, които са в основата на развития детски и младежки туризъм в Русия.

В рамките на културния туризъм, който община Созопол развива успешно през последните години, бяха презентирани музеите в Созопол и Черноморец. Обновеният Етнографски музей с експозициите, представящи бита и културата на жителите на града през вековете, новият Център за духовно развитие, който предоставя възможност за културни събития и приложни занимания за деца и младежи, музеят в Черноморец, който вече предлага няколко богати експозиции, както и Археологическият музей в Созопол – емблема на съхраненото историческо и археологическо богатство на града. Руснаците са не само най-многобройните туристи, които посещават Созопол, но са и най-големите ценители на паметниците на културата и християнството. Част от рекламните материали презентираха великолепните църкви в Созопол и християнските реликви, които притежава градът, като мощите на св. Йоан Кръстител, на св. Андрей Първозвани, парченце от Светия кръст, миро от св. Николай Чудотворец и др.

Разбира се, основният интерес на руските туроператори бе насочен към созополските фестивали, които през последните години утвърдиха града като фестивална столица на Южното Черноморие.В рамките на културния календар на Община Созопол се провеждат 18 фестивала, като повече от половината са с международно участие на деца и младежи. Руските участници традиционно са най- многобройни, като тенденцията е тази година те да бъдат в пъти повече.

„Много хора ще ви кажат,че Созопол ги привлича неудържимо и видели го един път, те всяка година се връщат и откриват нови и нови богатства в него. Всеки разказ за Созопол е само песъчинка от емоции и впечатления, които древният град подарява на своите гости. За да гребете е пълни шепи от величието и великолепието на Созопол, елате и се потопете в морето от емоции и незабравими преживявания.“ Така Созопол презентира пред чуждестранните туроператори и представители на световния туристически бранш на Московската борса многобройните морски атракции, които все повече привличат туристите.

Созопол предлага невероятни плажове, красиви къмпинги, възможности за дайвинг, уиндсърфинг, риболов, морски раз Созопол се представя на туристическото изложение MITT 2017 в Москва ходки с лодка,красива природа и невероятно съчетание на море и планина.

По време на Международното туристическо изложение MITT 2017 стана ясно, че руснаците проявяват интерес и към други видове туризъм. Олег Сафонов, ръководител на Федералната агенция по туризъм, отбеляза интереса в Русия към туристическите възможности на България, като освен традиционните морска и ски ваканция, руските туристи вече търсят и културно-познавателни, историко- патриотични, балнеолечебни програми.

Тук Созопол отлично се вписва в очакванията на руските туристи, като предлага опознавателни туристически маршрути, които разкриват богата история и археология на града. Презентирани бяха в Москва археологически обекти и комплекси, както и очарованието на Стария град.

Туроператори и хотелиери от Созопол представиха и отличната хотелска база, с която разполага градът и ваканционните комплекси в близост до него.която прави Созопол привлекателно и спокойно място за почивка. Те гарантираха безопасност, конкурентни цени, добро съотношение цена-качество, висок професионализъм в обслужването на руските туристи.

ИЗТОЧНИК: в. Черноморски фар, Бургас – стр. 7,8

ДАТА: 15.03.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s