Над 170 хил. чужди туристи у нас за Великден

velikden-tradicii-i-obichai-2-framarНад 170 хил. чужди туристи се очаква да посетят България. Те ще са от съседните страни, както от Германия, Австрия, Испания и скандинавските страни. Това прогнозираха вчера председателят на Института за анализи и оценка в туризма Румен Драганов и председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин пред „България он ер“. Според тях у нас се наблюдава ръст от 12 на сто на културния туризъм, както и 6 на сто на зимния ски туризъм.

Услугата „ол инклузив“ няма да отпадне, категорични са експертите. Коментарът бе по повод твърдение, че ще се забрани този тип услуга за хотелите с под четири звезди. „Ол инклузив“ е въведена още през 50-те години на миналия век у нас, когато са построени първите ни големи курорти, припомни Румен Драганов. Това е добра услуга за семействата с деца и за големи групи туристи.

Междувременно стана ясно, че България ще присъства на най-значимото туристическо изложение в света ITB Берлин с национален щанд от 400 кв. м, съобщиха от Министерството на туризма. Борсата се провежда от днес до 12 март 2017 г. и ще участва министърът на туризма Стела Балтова.

Сред основните продукти и услуги, които България предлага, са оферти за летните почивки, културно-исторически и познавателни маршрути, балнео- и СПА процедури, еко, селски и планински маршрути. Страната ни е сред най- дългогодишните участници в изложението и се явява в Берлин за 49-и път.

ИЗТОЧНИК: в. Дума, стр. 7

ДАТА: 08.03.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s