Популярни български изпълнители ще подкрепят Мадарския конник

НИЕ-ОБИЧАМЕ-БЪЛГАРИЯ-1--777x480Благотворителен концерт „Ние обичаме България“, в подкрепа на Мадарския конник, ще се проведе на 31 май от 20 ч. в столичната зала „Арена Армеец“, обявиха пред журналисти, заместник-кметът по образование и култура на община Шумен Найден Косев и директорът на Регионалния исторически музей в Шумен Даниел Руменов.

Някои от най-големите български звезди ще се съберат на една сцена, обединени от благородната и значима кауза – да подкрепят заедно запазването на Мадарския конник. Музика, танци и много настроение ще завладеят публиката в „Арена Армеец“, която ще се наслади на най-обичаните фолклорни, поп, рок и хип-хоп хитове. Ансамбъл „Българе“, 100 каба гайди, Преслава, Десислава, Славка Калчева и Ивелина Колева ще зарадват специално любителите на народната музика. Силвия Кацарова, Теди Кацарова, D2, 100 кила, Орлин Павлов и Панайот Панайотов също ще пеят на грандиозния концерт. Всички средства, събрани от продажбата на билети за шоуто, ще бъдат дарени в подкрепа на опазването и реставрацията на Мадарския конник. Благотворителният концерт се организира от „Билла България“ ЕООД и е част от националната кампания „Ние обичаме България“.

Кампанията „Ние обичаме България“ се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Министерството на туризма, Министерството на младежта и спорта, столичната община и община Шумен. Билетите за благотворителния концерт в подкрепа на Мадарския конник на 31 май могат да бъдат закупени в мрежата на Ticketpro. Цената им е 10 лв. С помощта на „Билла България“ ще бъдат осигурени финансови средства за облагородяването на района, оборудването на информационния център и въвеждането на иновативни технологии, така че Националният историко-археологически резерват „Мадара“, където е разположен и релефът, да се превърне в атрактивна туристическа дестинация. Всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да го направи и като закупи брандирана торбичка за пазаруване от плат на цена от 3,99 лв. Един лев от всяка продадена бройка ще отива за каузата.

Като част от кампанията „Ние обичаме България“, в периода от 25 март до 30 април, на паркингите на магазините на BILLA в 20 града в страната ще се провеждат безплатни уроци по народни танци. В тях може да се включи всеки, който проявява интерес към нашия фолклор и има желание да научи най- популярните български хора.

„Щастливи сме, че за втора поредна година ще проведем кампанията „Ние обичаме България“. Вярвам, че отново ще успеем да обединим българите около една значима кауза, каквато е грижата за културно-историческото ни наследство. Сигурни сме, че с общи усилия ще подкрепим сега един от най-емблематичните български символи – Мадарският конник, който е стожер на националното ни самочувствие“, отбелязал Бойко Сачански. В София заместник-кметът на община Шумен Найден Косев обявил, че през 2016 г. 73 000 туристи са разгледали Мадарския конник. С около 3,5 % се е повишил интересът от чуждестранните туристи. Според него, районът на резервата дава възможност за различни спортни туристически дейности, освен за културно-исторически туризъм.

ИЗТОЧНИК: в. Шуменска заря, стр. 4

ДАТА: 06.03.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s