Засилен интерес за редовни полети от Пловдив

dd0ff0017e9a635b5af95f6bad8a6c5e6e92ff0cПреговори с две авиокомпании за откриване на нови линии от Летище Пловдив се водят в момента. Това стана ясно по време на първото за годината заседание на Фонда за развитие на Летище Пловдив.

Председателят на Управителния съвет – кметът на община „Родопи“ Пламен Спасов, изрази надежда, че 2017 година ще бъде силна за фонда и летището.

Прогнозите са оптимистични и се надяваме на увеличение на броя на пътниците и дестинации те, заяви той. Само преди броени дни авиокомпанията „Райънеър“ обяви своята втора линия от Пловдив до Брюксел Шар лероа, която ще стартира в началото на октомври два пъти седмично като част от планираната зимна програма за 2017 г, отбеляза директорът на летището Васил Щърбанов. В момента авиокомпанията има полети до Лондон. „Райънеър“ изпълнява редовни линии от Летище Пловдив от пет години и вече е превозила над 400 000 пътници.

Заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов подчерта, че силното икономическо развитие на региона и повишеният стандарт на живот ще увеличат както броя на пътниците, така и на туристическия поток. „За община Пловдив развитието на Летище Пловдив винаги е било приоритет. Това е много важно не само за икономическия възход на региона, но и в контекста на предстоящото ни домакинство като Европейска столица на културата 2019“, каза още зам.-кметът. Той изрази оптимизъм, че през тази година към фонда ще се присъединят нови общини.

Първият по рода си в страната „Фонд за развитие на Летище Пловдив – Южната врата на България“ бе създаден през 2010 година с цел да подпомага развитието на аерогарата. В него членуват общините Пловдив, „Родопи“, Асеновград, Куклен, Калояново, Първомай. С помощта на фонда успешно стартираха първите от десетилетия редовни линии от Летище Пловдив, като и в момента активно участва в новите преговори.

ИЗТОЧНИК: Строителство Имоти, стр. 13

ДАТА: 07.03.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s