Започва национална дарителска кампания за изграждане на парк „България на длан – макети на открито“

утйПроектът „България на длан – макети на открито“ е уникален, защото събира в себе си елементи от културното и историческо наследство на България. С тези думи министърът на туризма доц. д-р Стела Балтова приветства откриването на Национална дарителска кампания за изграждане на първия образователен културно-исторически парк.

Министър Балтова посочи, че в страната ни е открито най-старото обработено злато в света и че България има потенциала да бъде една от водещи- те културно-исторически дестинации не само в региона, но и в Европа. Затова всички трябва да обединят усилията си и да развиват проекти, подобни на този, допълни още министърът.

Доц. Балтова обяви, че Министерството на туризма застава зад идеята и призова всички патриоти и радетели за развитието на туризма да се включат в националната дарителска акция за изграждането на парка, която стартира днес. По думите й осъществяването на проекта ще привлече не само много туристи, които искат да научат повече за забележителностите на България, но и много благодетели.

По време на днешното откриване на кампанията, заместник-председателят на Инициативния комитет на проекта Съни Сънински дари на Община Правец терен за изграждане на парка. На събитието присъстваха заместник-министрите на туризма и културата Ирена Георгиева и проф. Боряна Христова, съветникът на министъра на културата проф. Николай Овчаров, кметът на Община Правец Румен Гунински, посланикът на Република Азербайджан Н.Пр. Наргиз Гурбанова, председателят проф. Иван Токаджиев и членовете на Инициативния комитет на проекта. Лице на дарителската кампания е българският музикант Теодосий Спасов, който е посланик на ЮНЕСКО.

Първият образователен културно-исторически парк „БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН – МАКЕТИ НА ОТКРИТО“ е под патронажа на Националната комисия на Република България за ЮНЕСКО.

Вече е активен дарителският номер на кампанията – 17 777 за всички мобилни оператори, DMS BG DLAN. Повече информация за проекта, може да откриете на: http:// minibulgaria.bg/

Източник:Министерство на туризма

http://minibulgaria.bg/maketi-na-otkrito/

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s