Разработваме винен туризъм с французи.Бургас прави музей от стари самолети в Сарафово

615a775ee5eaa6513ea4db4691db5a38Бургас ще черпи опит от французи за разработването на винен туризъм. Това се договориха зам.-кметът Красимир Стойчев и кметът на град Олонзак Маркои Жерар. Делегация от област Окситани, която е голям производител на вина, е на посещение в региона по съвместния проект с Поморие „Туризъм, вино и износ на продукти“.

Във френското градче с 1800 души се произвежда прочутото вино „Минервоа“. Има ежеседмичен биопазар и ресторант с 3 звезди „Мишлен“, което го превръща в един от най-атрактивните туристически обекти в 8-милионната провинция Окситани. Французите били готови да приложат опита си и в Бургаска област, която е сред най-лозарските в страната. „Идеята е проектът да стартира от малки населени места с близък профил като градчето Олонзак и да се разрасне между двата региона – Бургас и Окситани“, обясни Цвета Кирова, управител на дружеството „Цветоскоп“, което е организатор на проекта.

„Виненият туризъм означава, че ще се разработят пътеки на виното до лозарски центрове и изби с възможност за дегустация и пазар“, коментира Красимир Стойчев. Замисълът бил те да се превърнат в своеобразни туристически обекти, които да допълват сезонния, културния и СПА туризъм. Общината подготвя още един туристически обект – музея на авиацията на територията на летището в Сарафово. Ще се показват стари самолети, оборудвани с интерактивни програми.“Авиомузей Бургас“ ще работи като отделна структура под шапката на общината. Съгласие за това трябва да даде общинският съвет на предстоящата сесия.

ИЗТОЧНИК: в. 24 часа, стр. 25

ДАТА: 15.02.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s