Расте интересът към забележителностите на Враца

99a438617eurn-gif-430-355-cc-dri-q81vqmsgm1Расте интересът към природните, историческите и културните забележителности на Враца, отчитат от общината. През 2016 г. те са посетени от рекорден брой туристи. Ако се започне с нощувките, то те са с 13 000 повече в сравнение с 2015 г. В 31 хотели и къщи за гости с общо 727 легла са нощували 66 708 души.

На висока посещаемост се радва Регионалният исторически музей. Той е посетен от 28 238 души. 1119 от тях са чужденци. Интересът е преди всичко към Рогозенското съкровище на траките, най-стария скелет, открит в Северозападна България – на Тодорка, който е от времето на ранния неолит, и към златния лавров венец, открит при разкопки в емблематичната за града Могиланска могила.

Рекорден брой посетители има и пещерата „Леденика“. През миналата година тя е посетена от 49 337 туристи, с 4300 повече в сравнение с 2015 г. От общината смятат, че това се дължи и на развлекателния парк, който бе изграден до пещерата, както и на атракциите вътре в нея. В пет модула, направени с европейски средства, се предлагат незабравими преживявания за всички възрасти. Възможностите за прекарване на свободното време включват разходки по екопътеки, спортни игри и състезания, артистични прояви. Засега това е единственото място в България, където се предлага съчетание от атракции на открито и под земята.

ИЗТОЧНИК: Строителство Имоти, стр. 16

ДАТА: 14.02.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s