Вино с белгийски шоколад на „Винария 2017“

item_wineДегустацията ще предизвика любопитството на специалистите и на любителите на Дионисиевата напитка и на сладките изкушения в панаирния град в Пловдив.Дегустация на висококачествен белгийски шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на „Винария 2017“. Това съобщи пресцентърът на Националната лозаро-винарска камара. Според специалистите, по-леките и елегантни ароматни вина подхождат на по-мек и маслен шоколад. Колкото по-тъмен е шоколадът, толкова по-силно е усещането на танините.

„С дегустацията „Вино и шоколад ще се опитаме да покажем съчетаването на различни видове висококачествени шоколади със съответстващите им български вина, което до момента не сме правили на „Винария“, е коментирал председателят на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев, цитиран от БТА. Според него събитието, което ще бъде на 24 февруари от 13 часа в 11-а палата на панаирния комплекс в Пловдив, ще предизвика любопитството не само на специалистите, но и на любителите на Дионисиевата напитка и на сладките изкушения.

Международната изложба „Винария“ заедно с изложението за храни и напитки „Фудтех“ и зоната „Вкусове от Италия“, международната селскостопанска изложба „Агра“, „БиоАгра“, „Хорека Пловдив“ и „Апи България“ са част от третото издание на мегафорума за агробизнес, храни, вино и туризъм от 22 до 26 февруари в Международния панаир в Пловдив.

ИЗТОЧНИК: в. Нов живот, Кърджали, стр. 7

ДАТА: 09.02.2017

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s