Уникалният Радо с нов подиум в Банско

417Лидерът за Световната купа в сноуборда Радослав Янков отново зарадва цяла България с представянето си и във втория старт от паралелния гигантски слалом в Банско. Момчето от Чепеларе не се поддаде на дъжда и силния вятър в квалификациите и влезе на финала с първо време. Победният му ход продължи, а с това и вдигането на напрежението на Бъндеришка поляна. Да подкрепя Радо дойде дори звездата на българския футбол Димитър Бербатов.
„Идвам за първи път в ски зоната, но Радо го заслужава, каза Митко на пристигане.
Президентът Росен Плевнелиев, спортния министър проф. Даниела Дашева, бившия вицепремиер и правосъден министър Екатерина Захариева също бяха дошли да викат за Радо.
На финала Янков излезе срещу Силван Дюфур (Франция). След първите 15 врати Радо караше като истински лидер и закономерно водеше. Пет врати преди финала обаче щифт на пластината на борда му обаче поддаде и той падна, и трибуните утихнаха. Миг след това обаче Радо стана и продължи и независимо, че остана втори бурните аплодисменти за него не стихнаха 10 минути. Първа при дамите стана рускинята Алена Заварзина. В класирането за Световната купа Янков вече има 3520 т, а втория Бенямин Карл (Ав) е с 3140. За купата в паралелния гигантски слалом българина отново е начело с 3200 т, а втори с 2460 е Карл.
Лично Бербатов връчи купата и чековете на Радо и останалите двама призьори. „Пожелах на Радо здраве и успех в следващите състезания“, каза Бербатов. – „Видях колко труден е този спорт и за това трябва преди всичко да е здрав. България е доказала, че е отличен организатор на такива състезания. И за това те трябва да са повече. Защото всички видяха какъв празник се получи“, каза още Бербатов. Министър Дашева връчи наградите на дамите. Шампанското за най-добрите бе дадено от президента на БФСки Цеко Минев. Главният изпълнителен директор на Fibank Васил Христов също зарадва най-добрите с награди. Мобилни телефони за тях имаше и от водещия телеком Mtel.

Източник : БФСки

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s