„Шато Бургозоне“ с приза „Златна изба на България“

1Винарска изба „Шато Бургозоне“ спечели „Златната изба на България“ за 2016 г.Голямата награда се връчва „За най-силна подкрепа от ценителите на виното в социалните мрежи“.„Златната изба“ за нови идеи във винения туризъм отиде при Винарска изба Едоардо Миролио.

Призовете на сайта exporter.bg бяха връчени от Даниела Везиева – заместник- министър на икономиката, на официална церемония в Народен театър „Иван Вазов“.

Конкурсът „Златната изба“ се провежда под патронажа на Министерство на икономиката.

Победителите в надпреварата за любима българска и любима чуждестранна изба бяха излъчени с гласовете на читателите на exporter.bg.

Именно те влязоха в трудната роля на жури. В продължение на 6 месеца гласуваха в платформата на сайта и със своите гласове подкрепиха идеята да бъдат наградени най-добрите изби – български и чуждестранни.

За първи път тази година беше връчен приз „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино. Това отново ще стане с гласовете на читателите на exporter.bg и на ценителите на виното в социалните мрежи в специална апликационна форма към платформата за гласуване в сайта.

Монограм Мавруд & Рубин на Винарска изба „Вила Юстина“ стана първият носител на наградата „Златна изба“ за предпочитана марка българско вино.

„За мен е огромно удоволствие за втори път да бъда с вас, хората, които спазват най-старата традиция на България – производството на вина и които поставят началото на модерното българско винарство, съчетавайки традициите и съвременните технологии във винопроизводството. Хората, които допринасят за това, туристическата ни услуга да се разшири и да се превърне в един необикновен продукт“, каза в словото си при връчването на наградите „Златната изба“ Даниела Везиева – заместник-министър на икономиката.

„Вашите изби, новите над 250 изби, от миналата и по-миналата година досега показват, че това съвсем не е невъзможно. Напротив, прекрасно съчетавате производството на вина с нашата невероятна природа и с един уникален туристически продукт.

ИЗТОЧНИК: в. Враца днес, стр. 4

ДАТА: 24.01.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s