Сурва за туризма

r-1024-768-kukeri-survaЕжегодният фестивал „Сурва“ ще се проведе в края на седмицата, а тази година има заявки за рекорден брой посетители и участници. Очаква се събитието да е толкова мащабно, че да кандидатства за рекордите на Гинес . И ако все още нямате планове за почивните дни, то фестивалът е добра причина да излезем от сивотата на ежедневието си и да станем част от едно по-различно събитие.
Заради влагания в него кръчмарски смисъл, често сурвакането се свързва с отрицателни емоции. В действителност обредът се изпълнява за здраве и късмет. Дано този стар български обичай да донесе берекет не само на Перник, но и на целия сектор. Прогнозите за поредна успешна година за бранша вече са на лице, не само от повече хора в зимните курорти, а и на морето. Малко обичаи за късмет никога не са излишни. Още повече че всяко събитие води повече гости, които ние толкова старателно броим.
И след като разгоним злите духове още в началото на годината, остава да се подготвим за урожая, който се чака през лятото.

ИЗТОЧНИК: в. Монитор, стр. 12
ДАТА: 24.01.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s