Зоопаркът се превръща в топ атракция за туризъм.Ще има ресторант, кафе, книжарница и магазин за сувенири

446427241655199Зоологическата градина в София ще бъде една от най-посещаемите атракции за туризъм в столицата, закани се пред Дарик новият й директор Добромир Бориславов. По думите му до 3 години жителите и гостите на града ще могат да пият кафе или да обядват в софийския зоопарк.

Ръководството планира да позволи и на посетителите да хранят контролирано част от животните. Бориславов допълни, че скоро в зоопарка ще могат да се видят жирафи, пингвини и фламинго.

Новият директор обясни, че цел номер 1 е връщането на зоологическата градина на туристическата карта на града. Той е категоричен, че това трябва да бъде един от топ петте обекти за всички гости и жители на столицата.

За целта там ще има модерен ресторант, кафе, книжарница и магазин за сувенири, каза още той.

До 2-3 години тази концепция, която аз искам да реализирам ще започне да се вижда като резултат на място, каза той и допълни, че обмисля нова политика. Той разясни, че при определени сектори посетителите ще могат да хранят животните.

„За децата ще бъде много интересно. По принцип даването на каквито и да е храни, особено захарни изделия, е напълно забранено и това е голям проблем, защото за разлика от Западна Европа, където като има табелка. Не хранете животните, посетителите се съобразяват, при нас за съжаление не е така“, каза още той.

ИЗТОЧНИК: в. 19 минути, стр. 7

ДАТА: 23.01.2017

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s