България – цветна градина в задния двор на Европа

image_5951247_126 Страната ни редовно получава критики от западните ни партньори заради най- различни неща. Това, което истински пленява всички чужденци обаче, е невероятно красивата природа у нас. Именно това е нещото, което приковава вниманието на китайския фотограф Дженф Чан, направил 4-минутното документално видео „Здравей, България“, посветено в нашата родина.

„За мен България е цветна градина в задния двор на Европа”, казва Чан. Младият мъж чул за страната ни от реклама на кисело мляко.

Когато дошъл през май миналата година за празника на розата, моментално се влюбил в зеленината навсякъде, както и чистия въздух.

„Сега в Китай въздухът изобщо не е чист, особено в северната част на страната. Там замърсяването е особено сериозно, така че вече рядко може да се види синьо небе и бели облаци. В България, стига времето да е ясно, небето винаги е синьо, а облаците винаги са чисти и бели. Друго, което ми направи впечатление е, че навсякъде в страната има изключително много цветя, особено рози – цели розови полета”, разказва Чан пред bTV.

За 10 дни Чан обикаля почти цяла България. Като всеки азиатски турист се влюбва в киселото ни мляко и традиционната кухня. След заснемането на „Здравей, България”, всички приятели на Чан искат да посетят страната ни. „Искат да усетят сърдечната атмосфера, а също така да се насладят на прекрасната природа. Това видео съдържа една съвсем малка част от всичко, което видях и ми хареса в България”, споделя Чан.

ИЗТОЧНИК: http://www.inews.bg – Новини

ДАТА: 14.01.2017

 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s