Двойки от екзотични дестинации идват на сватбен туризъм в двореца в Балчик

balchik_10Двойки от Малайзия, Сингапур, Ливан и Китай са избрали бившата лятна резиденция на румънската кралица Мария в Балчик за сватбените си тържества през 2017 година, съобщи Евгений Георгиев – организатор „Международни фестивали, културни дейности и специални събития” в ДКИ „КЦ „Двореца”.

В края на май във вечна вярност ще се врекат младоженци, които идват от Канада, а родителите им са от Малайзия и Сингапур. От „Двореца” посочват, че все повече има гости от екзотични дестинации, които идват за сватбен туризъм. Чужденците традиционно отсядат поне за седмица в някой от хотелите от висок клас в региона или в резортите. Често те пълнят цели хотели, тъй като от чужбина пристигат между 60 и 80 роднини на младоженците. Миналата година в Двореца се проведе и сватба с 250 гости от Румъния и Испания.

За 2017 г. има две заявки за китайски сватби. През следващата година под венчило в Двореца ще мине и булка от Ливан, отраснала в Париж.

Отчита се увеличение на заявките от Русия. „Това е изключително радващо, тъй като доскоро руските сватби отсъстваха, за сметка на румънските”, посочиха от културния център.

Засилен интерес има сред московчани. Именно от руската столица била булка на най-атрактивната през тази година сватба в Двореца. Тя се е омъжила за българин. Сватбеното тържество било на тема „Алиса в страната на чудесата”. Мястото на ритуала било декорирано точно, както е в романа. Булката била облечена като Алиса, а всички 35-ма сватбари трябвало да са с костюми на героите на Луис Карол.

„Запазва се тенденцията най-много младоженци от Румъния да се венчаят в Двореца. Имаме увеличение на заявките от Русия, предимно московчани, от Франция, Белгия, Италия”, казва Евгений Георгиев.

През тази година в Двореца бе сватбата на сина на актьора Краси Ранков. Тук се венчаха и танцьорът Атанас Месечков и половинката му Кремена.

Сватбеният сезон в Двореца стартира в края на април и приключва в края на октомври. Най-желаните месеци са летните, но напоследък все по-предпочитана е есента, когато няма големи жеги и голям наплив от туристи. Миналата година сватба е имало и в началото на ноември. Мястото, където младоженците изричат своите клетви на вярност е едно от най-знаковите на територията на културния център. Това е Нимфеума (Храм на водата) – римска лоджия, построена и използвана от румънската кралица Мария Александра Виктория де Единбур като място, на което тя е празнувала свои рождени и именни дни, посрещала е множество значими гости, делегации и шествия по различни официални поводи. Церемониите се провеждат в уникална обстановка на открито – сред оригиналната архитектура, редките цветя и дървета, под звуците на класическа музика и „Сватбеният марш” на Менделсон.

Сключването на брак в Двореца започна през 2007 г., когато Общинският съвет на Балчик разреши това. Тогава сватбите бяха едва 10. През 2014 г. те са били 58, през 2015 г. – 68, а през настоящата година – 72.

ИЗТОЧНИК: http://www.ndt1.com – Новини

ДАТА: 05.01.2017

http://www.ndt1.com/article.php/20170105150500470

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s